Nieuws

De oplossing voor personeelstekort begint bij selectie sollicitanten

Welke factoren vergroten de kansen op een sollicitatiegesprek voor langdurig werkzoekenden? Dat onderzochten Fabian Dekker en zijn collega’s aan de Erasmus Universiteit. Uit het onderzoek blijkt dat werkgevers veel waarde hechten aan werkervaring, onderwijsniveau, leeftijd en gezondheid. Dit maakt dat veel werkzoekenden niet worden uitgenodigd, zelfs als ze beschikken over waardevolle talenten en vaardigheden.
Lees meer over De oplossing voor personeelstekort begint bij selectie sollicitanten

Maak kennis met lokale werkgevers tijdens de Hoeksche Inspiratiedagen

Op vrijdag 6 oktober zijn de Hoeksche Inspiratiedagen van start gegaan met een drukbezochte beroepen- en banenmarkt bij HWwerkt! in Oud-Beijerland. Meer dan 100 bedrijven uit de Hoeksche Waard presenteerden zich aan ruim 600 leerlingen van het voortgezet onderwijs, vele honderden werkzoekenden en andere belangstellenden.
Lees meer over Maak kennis met lokale werkgevers tijdens de Hoeksche Inspiratiedagen

Gemeente en ondernemers in gesprek over social return

‘Als het lokaal kan, doen we het lokaal’, luidt de ambitie van gemeente Hoeksche Waard. Daarom worden er – in samenwerking met Ondernemersvereniging Hoeksche Waard – verschillende bijeenkomsten georganiseerd over hoe je leverancier kunt worden van de gemeente. Op dinsdag 26 september organiseerde de gemeente bij HWwerkt! een ontbijtbijeenkomst over social return
Lees meer over Gemeente en ondernemers in gesprek over social return

Aanpassing van de Participatiewet

De Participatiewet is per 1 juli aangepast, zodat meer mensen met een arbeidsbeperking een kans krijgen op de arbeidsmarkt. De nieuwe regels maken het aantrekkelijker om mensen met een ondersteuningsbehoefte in dienst te nemen.
Lees meer over Aanpassing van de Participatiewet

Grote drukte bij HWwerkt! tijdens ‘Open Coffee Hoeksche Waard’

De netwerkbijeenkomst ‘Open Coffee Hoeksche Waard’ bij gastheer HWwerkt! trok donderdag 8 juni veel belangstelling. Ondernemers, bestuurders en managers van organisaties van zowel binnen als buiten de Hoeksche Waard lieten zich middels presentaties en rondleidingen informeren over de kansen op het gebied van sociaal ondernemerschap.
Lees meer over Grote drukte bij HWwerkt! tijdens ‘Open Coffee Hoeksche Waard’

Lokale ondernemers maken kennis met Beroepentuin HWwerkt!

Lokale ondernemers die actief zijn in onder meer de installatietechniek maakten donderdag 11 mei tijdens een bijeenkomst kennis met de Beroepentuin van HWwerkt!. Bedrijven konden zich laten informeren over de succesvolle Hoeksche Waardse leertrajecten rondom duurzame installatietechniek, maar ook over de kansen op het gebied van ‘social return’.
Lees meer over Lokale ondernemers maken kennis met Beroepentuin HWwerkt!

Kandidaten leerwerkbedrijven aan de slag in kinderopvang

De leerwerkbedrijven van de Zuid-Hollandse Delta bundelen de krachten om hun kandidaten te ontwikkelen naar een baan in de kinderopvang. De aftrap van de nieuwe leerlijn groepshulp Kinderopvang was maandag 8 mei bij het Ontwikkelbedrijf Webego van gemeente Goeree-Overflakkee. Het traject is opgezet met VPwerkt en HWwerkt! en is uniek in Nederland.
Lees meer over Kandidaten leerwerkbedrijven aan de slag in kinderopvang

Minister Schouten bezoekt Hoeksche Waard vanwege succesvolle aanpak vroegsignalering schulden

Gemeente Hoeksche Waard valt landelijk op met een succesvolle aanpak voor de vroegsignalering van schulden. Minister Carola Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) liet zich hier graag over bijpraten en kwam maandag 8 mei op bezoek bij HWwerkt! in Oud-Beijerland.
Lees meer over Minister Schouten bezoekt Hoeksche Waard vanwege succesvolle aanpak vroegsignalering schulden

Aftrap motivatietraject voor jongeren

Op vrijdag 17 maart 2023 was de aftrap van het Motivatietraject voor jongeren van 18 tot 27 jaar woonachtig in Gemeente Hoeksche Waard. In samenwerking met de gemeente en het ROC Da Vinci College is er door HWwerkt! een maatwerkprogramma samengesteld om hen te motiveren en te begeleiden naar werk of een opleiding.
Lees meer over Aftrap motivatietraject voor jongeren

Minister Schouten toont interesse in leerlijn HWwerkt!

Net 4 maanden na de start, speelt de nieuwste leerlijn van leerwerkbedrijf HWwerkt! zich al in de kijker als een succesvolle ontwikkeling waar landelijk grote interesse voor is. Wethouder Paul Boogaard (sociale zaken) was gevraagd om minister Carola Schouten (Participatie) te informeren over de Hoeksche Waardse leerlijn en de mooie resultaten die met de ‘doenersopleiding’ worden geboekt om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen.
Lees meer over Minister Schouten toont interesse in leerlijn HWwerkt!