Social Return

Bent u een maatschappelijk verantwoord ondernemer en wilt u uw bijdrage leveren als sociale verbinder? Heeft u een opdracht gegund gekregen van een gemeente in de regio Rijnmond? Dan vraagt de gemeente u om u in te zetten voor kwetsbare groepen in de Hoeksche Waard of de arbeidsmarktregio. Dat noemen we een social return, voorheen Social Return on Investment (SROI). Zo draagt u bij aan het toekomstperspectief van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Want iedereen verdient een eerlijke kans. HWwerkt! helpt u graag bij het vinden van een passende social returnactiviteit voor uw bedrijf. Er zijn verschillende mogelijkheden waarop u iets kunt betekenen voor Gemeente Hoeksche Waard en haar burgers

Zo werkt het 

Social Return is het opnemen van sociale voorwaarden in de inkoop- en aanbestedingstrajecten ten behoeve van het creëren van extra werkgelegenheid voor mensen met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt. Met andere woorden de gemeente stelt bij haar inkoop en aanbestedingen de eis dat de partners werkgelegenheid bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

U kunt op verschillende manieren invulling geven aan social return: 

  • Werk: u geeft mensen kans op een baan en de mogelijkheid om werkervaring op te doen. 
  • Leren: u versterkt de positie van deze medewerkers op de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld door scholing.  
  • Maatschappelijke activiteit: u levert een bijdrage (in natura) om arbeidsparticipatie of vakmanschap te vergroten. Bijvoorbeeld door het geven van gastlessen. 
  • Inkoop: u koopt in bij een sociaal ondernemer. 

Wat levert het u op? 

  • U draagt bij aan een inclusieve regio: bijzondere werknemers krijgen een betere kans op de arbeidsmarkt. 
  • U geeft invulling aan uw rol als maatschappelijk verantwoord ondernemer. 
  • Uw bedrijf is een sociale verbinder in de regio Rijnmond. 
  • Als inclusief werkgever bent u een aantrekkelijke partner voor gemeenten, ook als het gaat om (nieuwe) opdrachten. 
  • U investeert in de toekomst van uw bedrijf: passende medewerkers hebben het potentieel om door te groeien tot zeer gemotiveerde en betrokken medewerkers. 

Meer informatie 

U kunt contact opnemen met onze adviseer SROI, het telefoonnummer en mailadres vindt u op onze contactpagina. Kijk voor meer informatie op de website van het Werkgeversservicepunt Rijnmond