Terug naar het overzicht

Grote drukte bij HWwerkt! tijdens ‘Open Coffee Hoeksche Waard’

De netwerkbijeenkomst ‘Open Coffee Hoeksche Waard’ bij gastheer HWwerkt! trok donderdag 8 juni veel belangstelling. Ondernemers, bestuurders en managers van organisaties van zowel binnen als buiten de Hoeksche Waard lieten zich middels presentaties en rondleidingen informeren over de kansen op het gebied van sociaal ondernemerschap.

HWLinked – een stichting die ondernemerschap binnen de Hoeksche Waard wil verbinden en bevorderen – organiseerde de bijeenkomst samen met HWwerkt!.

Werk voor iedereen

HWwerkt! is het sociaal ontwikkelbedrijf van gemeente Hoeksche Waard en gelooft in werk voor iedereen: jong of oud, met of zonder arbeidsbeperking en met of zonder werkervaring. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden geholpen aan passend werk én werkgevers worden geholpen aan helpende handen. Dit kan op basis van een detachering, een vaste kracht of door het uitbesteden van werk aan de werkplaats van het sociaal ontwikkelbedrijf.

Wethouder Paul Boogaard (sociale zaken) opende de bijeenkomst: “Het is indrukwekkend om tijdens een bijeenkomst als deze te ervaren hoe goed de activiteiten van HWwerkt! aansluiten op de behoeften van ondernemers. Veel bedrijven hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in een samenwerking met HWwerkt!; zeker nu er sprake is van krapte op de arbeidsmarkt. Dat is mooi, want steeds meer mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weten via diverse leertrajecten bij HWwerkt! de weg naar werk weer te vinden. Het is fijn als ze na een leertraject aan de slag kunnen bij een lokaal bedrijf. Uit onderzoek blijkt dat mensen die werken gezonder en gelukkiger zijn.”

Werkgeluk

Boogaard: “Dat werkgeluk is precies wat we willen bereiken als mensen bij HWwerkt! of via HWwerkt! aan de slag gaan. Binnen het werkbedrijf zorgen we voor een beschutte werkomgeving waar mensen werkritme op kunnen doen en vaardigheden leren. Daarnaast begeleiden we mensen via leertrajecten – gericht op bijvoorbeeld de energietransitie – naar een vaste baan bij een bedrijf in de regio.”

Passend aanbod

Via de website van HWwerkt! vindt u meer informatie over de diverse mogelijkheden om een samenwerking aan te gaan. Er bestaan voor werkgevers verschillende subsidies en regelingen. HWwerkt! kent de wet- en regelgeving en kijkt graag samen met de bedrijven welke behoefte er is en hoe hen een passend aanbod kan worden gedaan.

Open Coffee bij HWwerkt - Paul Boogaard en Steven Corijn