Afbeelding locatie HWWerkt!

Over HWwerkt!

HWwerkt! is het ontwikkelbedrijf van gemeente Hoeksche Waard. Ze is er voor de (kwetsbare) werknemer én de werkgever. HWwerkt! helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan passend werk én biedt werkgevers helpende handen. Dit kan op basis van een detachering, een vaste kracht of door het uitbesteden van werk aan de werkplaats van het sociaal ontwikkelbedrijf.

HWwerkt! bestaat uit vier onderdelen:

Afbeelding locatie HWWerkt!

Team Werk

Team Werk begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een vaste baan bij een bedrijf in de regio. De specialisten van Team Werk kijken samen met de werkgever naar welke oplossing passend is en het beste werkt voor zowel de werknemer als de werkgever.

Afbeelding medewerker HWWerkt! aan het werk

Team Werkbedrijf

Het werkbedrijf zorgt voor een beschutte werkomgeving waar mensen maximaal tot hun recht komen. Er werkt een grote en diverse groep mensen in de goed toegeruste productieruimte. Zij voeren diverse soorten productiewerkzaamheden uit.  De werknemers kunnen soms ook bij een bedrijf aan de slag. Dit door middel van een detachering.

Afbeelding van scholing bij HWWerkt!

Team Inburgering

Mensen die in Nederland komen wonen moeten inburgeren. Team Inburgering helpt deze inwoners om de Nederlandse taal en cultuur te leren kennen. Maar ook om een baan of opleiding te vinden. Zo voelen ze zich echt thuis in Nederland.

Afbeelding medewerkers HWWerkt! aan het werk

Het Leerhuis

Om de teams te ontsluiten maken we gebruik van het leerhuis. In het Leerhuis krijgen inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt cursussen, trainingen of middels een leerlijn. Ook is het de plek waar nieuwe inwoners komen om in te burgeren en de Nederlandse taal te leren. Zoekt u werk en wilt u gebruik maken van de mogelijkheden van het leerhuis? Ga dan naar deze pagina. Wilt u weten wat het leerhuis voor u als werkgever kan betekenen? Ga dan naar deze pagina.