Het Leerhuis

Een belangrijk onderdeel van HWwerkt! is het Leerhuis. In het Leerhuis krijgen inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt op verschillende manieren hulp bij het leren en ontwikkelen van verschillende (basale) vaardigheden. Denk aan: sollicitatietrainingen, het leren van werknemersvaardigheden en het leren van specifieke vakvaardigheden.

Binnen het Leerhuis werken we o.a. samen met de Beroepentuin binnen de locatie Beroepentuin Hoeksche Waard. Hier worden diverse leertrajecten (oftewel leerlijnen) verzorgd en proberen wij samen met de Beroepentuin de werkgelegenheid in deze regio te vergroten.

Het Leerhuis biedt op dit moment een leerlijn lopen waarbij werkzoekenden de kans krijgen om zich om- of bij te scholen in een energietransitie beroep in de installatietechniek. Kandidaten worden binnen 8 tot 12 weken opgeleid tot assistent monteur voor:

  • Zonnepanelen
  • Isolatie
  • Warmtepompen
  • Laadpalen.

In de opleiding krijgen zij de basisvaardigheden aangeleerd voor Electra, Loodgieten en Infra.

Daarnaast biedt het Leerhuis een leerlijn productiemedewerker aan. Kandidaten leren hier de basisvaardigheden van in en ompak werk zoals: stickeren, sealen, labelen en het gebruik van een elektronische pompwagen.

Na het afronden van de Leerlijn in het Leerhuis kan de kandidaat een praktijkverklaring behalen. Dit is een officieel erkent MBO-certificaat. Voor ontwikkelen van de leerlijnen werkt HWwerkt! intensief samen met de regionale ontwikkelbedrijven in Spijkenisse en Middelharnis. Door deze samenwerking kunnen de kandidaten van HWwerkt! ook gebruik maken van de Leerlijnen logistiek, groen, vervoer en horeca.

Naast de leertrajecten en verschillende cursussen, is het Leerhuis ook de plek waar nieuwe inwoners komen om in te burgeren en de Nederlandse taal te leren.