Hoe werkt een detachering?

Heb je extra handen nodig in eigen huis? Dan is een individuele detachering of groepsdetachering een oplossing. Bij een detachering blijft de medewerker in dienst van HWwerkt!. Dit beperkt risico’s en biedt vele voordelen voor u als werkgever.

We gaan met u in gesprek en bekijken wat u nodig heeft, op welke tijden en voor welke periode. Daarna gaan we in overleg met de werknemer en bepalen we samen de werkzaamheden en de werktijden. We bereiden de werknemer voor en deze gaat, onder begeleiding van een jobcoach, bij u aan de slag!

Individuele detachering of groepsdetachering

U kunt kiezen voor een individuele of groepsdetachering. Bij een individuele detachering brengen we (tijdelijk) één van onze werknemers bij u bedrijf onder. Heeft u een grote kortdurende klus? Dan is een groepsdetachering misschien beter. Dan gaat het meestal om drie a vier werknemers.  Het gaat hierbij om werknemers die gewend zijn te werken in een beschutte werkomgeving. Dat betekent dat zij andere behoeften hebben dan u eigen werknemers. Maar geen zorgen! Wij helpen en begeleiden u om dit op de juiste manier in te vullen.

Begeleiding door een jobcoach

Wanneer u gebruikt maakt van een gedetacheerde werknemer (of meerdere werknemers) werkt u samen met een jobcoach. De jobcoach ontzorgt en ondersteund u bij het arbeidsproces. De jobcoach kijkt bijvoorbeeld naar praktische benodigdheden en maakt afspraken over werktijden en werkdagen. Maar de jobcoach geeft u ook de handvatten die u nodig heeft om uit de werknemer de optimale opbrengst krijgt, maar de werknemer dit ook met optimaal plezier doet. Ook zorgt de jobcoach voor de ondersteuning die de werknemer nodig heeft om het werk te doen. Denk bijvoorbeeld aan een telkaart of een stappenplan.  Daarnaast is de jobcoach er ook als even niet lekker loopt.

Vergoeding en inzet

Het inhuren van een werknemer gaat per dagdeel. We bekijken samen welke inzet gevraagd wordt en hoe deze werknemer daar het beste aan kan voldoen.  U betaal de werknemer geen standaard uurtarief, maar een inleenvergoeding aan HWwerkt! die gerelateerd is aan de werkzaamheden die de werknemer verricht. Dit uurtarief stellen we vooraf vast. Het gaat hierbij om een marktconforme vergoeding, gebaseerd op het minimumloon. Wist u daarnaast dat uw detachering ook in kan zetten voor Social Return?

Logo werkgeversservicepunt Rijnmond (WSPR)
Gemeente Hoeksche Waard en daarmee HWwerkt!, is aangesloten bij het WerkgeversServicepunt Rijnmond (WSPR).