Leerhuis

Wat is het leerhuis?

In het leerhuis ontwikkelen wij onze inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt richting een betaalde baan. Dit doen wij door:

  • Het aanbieden van diverse cursussen: zoals computerlessen sollicitatietrainingen en taallessen van cursussen.
  • Het aanbieden van leerlijnen.

Wat is een leerlijn?

Een leerlijn is een traject voor werkzoekenden om een specifiek beroep te leren.

Het Leerhuis biedt op dit moment 2  leerlijnen aan waarbij werkzoekenden de kans krijgen om zich om- of bij te scholen in een energietransitie beroep in de installatietechniek. In samenwerking met De Beroepentuin is half oktober 2022 deze nieuwe leerlijn die kandidaten klaarstoomt voor de toekomst gestart. Kandidaten worden binnen 8 tot 12 weken opgeleid tot assistent monteur voor Zonnepanelen, Isolatie, Warmtepompen of Laadpalen. In de opleiding krijgen zij de basisvaardigheden aangeleerd voor Electra, Loodgieten en Infra.

Daar naast biedt het Leerhuis een Leerlijn productiemedewerker. Kandidaten leren hier de basis vaardigheden van in en ompak werk zoals, stickeren, sealen labelen en het gebruik van een Electronische pompwagen.

Na het afronden van de Leerlijn  in het HWwerkt! Leerhuis kan de kandidaat een Praktijkverkalring behalen. Dit is een officieel erkent MBO diploma.

HWwerkt! werkt intensief samen met de regionale ontwikkelbedrijven in Spijkenisse en Middelharnos. Door deze samenwerking kunnen de kandidaten van HWwerkt ook gebruik maken van Leerlijnen richting Logistiek, Groen, Vervoer en Horeca.