Terug naar het overzicht

Vernieuwd Leerhuis Hoeksche Waard geopend

In het bijzijn van diverse collega’s opende wethouder Huibert Steen vandaag het vernieuwde Leerhuis Hoeksche Waard. In het Leerhuis krijgen onder andere inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt cursussen en trainingen. Ook is het de plek waar nieuwe inwoners komen om in te burgeren en de Nederlandse taal te leren. De afgelopen maanden is er veel verbouwd aan de ruimte van het Leerhuis bij HWwerkt! in Oud-Beijerland. Zo zijn er meer lokalen waar lesgegeven wordt en een open ruimte waar vooral de praktijk centraal staat.

Wethouder Huibert Steen sprak met enkele medewerkers van het Leerhuis: “We weten uit ervaring dat mensen het fijn vinden om fysiek en met elkaar te leren. Dat geldt voor de trainingen die HWwerkt! biedt, maar ook juist voor trainingen en lessen van onze partners. De Nederlandse taal leer je natuurlijk het beste wanneer je met anderen kan oefenen. Het doet mij goed om te horen de mensen zich hier welkom voelen en enthousiast zijn om verder te leren.”

HWwerkt! maakt werk van doorontwikkeling

HWwerkt! is bezig met een stevige doorontwikkeling om de afstand tussen de arbeidsmarkt en kwetsbare inwoners verder te verkleinen. Het Leerhuis is daarbij een belangrijke stap. Of het nu gaat om een inwoner die al tijden op de bank zit, een ondernemer die medewerkers zoekt, of een inburgeraar die zoekt naar passend werk. HWwerkt! helpt hen om aan het werk te gaan. Dat kan in de werkplaats, maar ook juist bij ondernemers in de regio. “De afgelopen 7 maanden heeft HWwerkt! met haar cliënten gesproken om samen de dienstverlening te verbeteren. Zo staan de talenten van werkzoekenden nog meer centraal. In het Leerhuis kunnen zij hier echt aan gaan werken. In 2021 hielpen we zeker 140 inwoners aan een baan of bij het volgen van een opleiding. Een resultaat om trots op te zijn. Met deze vernieuwingen kunnen we nog meer mensen ondersteunen en wordt dit aantal alleen maar meer,” aldus wethouder Steen.

Het Leerhuis is de eerste stap in de vernieuwing van deze gemeentelijk locatie. In 2022 volgt nog een grote verbouwing van het pand aan de Jan van der Heijdenstraat in Oud-Beijerland. Zo worden ook de kantoren, vergaderruimtes en entree onder handen genomen.