Terug naar het overzicht

HWwerkt! ondertekent plan van aanpak IPS

Op dinsdag 23 november ondertekenden de IJsselgemeenten, BAR-organisatie, Nissewaard, Hoeksche Waard, Stroomopwaarts, Rotterdam samen met het WerkgeversServicepunt Rijnmond, UWV, GGZ Delfland en Reakt het plan van aanpak voor IPS (individuele Plaatsing en Steun).

Gerben Kapetijn, teammanager HWwerkt!, ondertekende namens HWwerkt! het plan van aanpak. Doel van het plan van aanpak is om meer mensen met psychische problematiek een re-integratietraject aan te bieden dat hen helpt bij het vinden van betaald werk.

Veel mensen met een psychische aandoening willen en kunnen werken, maar hebben daarbij wel hulp nodig. De GGZ heeft voor mensen met ernstige psychische aandoeningen een effectieve re-integratiemethode ontwikkeld genaamd Individuele Plaatsing en Steun (IPS). Een IPS-trajectbegeleider vanuit de GGZ helpt dan met werk zoeken, vinden en behouden. Ook mensen die op het werk problemen hebben vanwege hun psychische aandoening kunnen gebruikmaken van een IPS-traject om hun werk te behouden. Het regionale plan van aanpak wordt uitgewerkt tot een uitvoeringsplan voor de hele arbeidsmarktregio.