Terug naar het overzicht

HWwerkt! en de Hoeksche Inspiratiedagen  

Ondernemers van bedrijventerrein De Bosschen in Oud-Beijerland zetten afgelopen zaterdag (8 oktober) de deuren wagenwijd open tijdens de eerste editie van de Hoeksche Inspiratiedagen. Geïnteresseerden konden bij ongeveer 20 bedrijven van dichtbij zien en ervaren wat het werk bijzonder en interessant maakt. Het startpunt was bij HWwerkt! waar ook een interactieve banenmarkt werd gehouden.  

De Inspiratiedag werd georganiseerd door Stichting SOB Hoeksche Waard, BIZ de Bosschen, Ondernemersvereniging Hoeksche Waard, gemeente Hoeksche Waard en HWwerkt!. Doel van de dag was het leggen van verbindingen tussen bedrijven en scholieren/werkzoekenden. Ook na de inspiratiedag blijven de deuren open voor geïnteresseerden.

HWwerkt! als startpunt

De onlangs verbouwde locatie van HWwerkt! aan de Jan van der Heijdenstraat was het startpunt van de route. Wethouder Paul Boogaard opende ’s ochtends de Inspiratiedag. Bij HWwerkt! kregen de bezoekers advies over voor hen interessante deelnemende bedrijven. Ook kregen ze een leuke goodiebag mee. De bezoekers hadden verschillende wensen en achtergronden. Zo waren er veel scholieren aanwezig. Ook werkzoekenden waren welkom. Sommigen zaten in de bijstand en zochten een passende baan. Andere hadden al een baan, maar keken rond voor iets nieuws of lokaals. Zo kregen zij een beter beeld voor hun potentiële loopbaan en werd de afstand tussen school en een baan verkleind.

Banenmarkt & VR Brillen

Bij HWwerkt! was er genoeg te doen voor de bezoekers. Zo was er een kleine banenmarkt met een afgevaardigde van de gemeente Hoeksche Waard, twee uitzendbureaus (Olympia en Randstad) en medewerkers van HWwerkt! De bezoekers leerden hier meer over de verschillende beschikbare banen binnen de Hoeksche Waard en de gemeente, en welke vaardigheden en opleidingen daarvoor nodig zijn.

Naast de banenmarkt kregen bezoekers de kans om door middel van een VR-bril verschillende beroepen te ontdekken. Binnen de online omgeving konden bezoekers ruim 80 verschillende banen uitproberen. Van de kinderopvang of de zorg tot de techniek of bouw.  

Rondleiding bij Banketbakkerij Van Strien