Terug naar het overzicht

HWwerkt! doet mee met NLdoet: ‘Vrijwilligerswerk is ongelooflijk dankbaar werk’

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Werknemers van HWwerkt! en gemeente Hoeksche Waard bezorgden vrijdag de bewoners van verzorgingstehuis ’t Huys te Hoecke een geweldige dag met een compleet verzorgde bingo. Ze deden dat in het weekend van NLdoet, de nationale vrijwilligersactie van het Oranje Fonds.

Voor ieder een cadeau

De teams HWwerkt!, Inkomen en WMO van gemeente Hoeksche Waard organiseerden niet alleen de bingo, maar zorgden ook voor lekker eten en persoonlijke begeleiding van de ouderen in ’t Huys te Hoecke. Aan het einde van de ochtend had iedereen prijs, van paaspakketjes tot een koptelefoon. Ook de bewoners die niet mee konden doen vanwege een coronabesmetting, kregen een kleinigheidje. Zelfs de vrijwilligers, die regelmatig leuke activiteiten begeleiden bij ’t Huys te Hoecke, werden niet vergeten. Na afloop van de bingo namen de medewerkers van de gemeente en HWwerkt! hen mee voor een uitgebreide lunch.

Een win-win-win-win actie

De keuze om vrijwilligerswerk te doen bij het verzorgingstehuis was snel gemaakt door de feestcommissie van HWwerkt!. ‘’We wilden graag een bingo organiseren en deze mensen een geweldige dag bezorgen’’, zegt een medewerker. Nadat de feestcommissie de actie voorstelde, sloten steeds meer medewerkers van de gemeente en HWwerkt! aan.

De actie werd door de bewoners en vrijwilligers van ’t Huys te Hoecke bijzonder gewaardeerd. ‘’Eén van de bewoners werd zelfs emotioneel, zo dankbaar was hij. Dat doet toch iets met je,’’ vertelt één van de medewerkers. Daarnaast was de bingo ook effectief voor de samenwerking tussen de verschillende teams bij de gemeente en HWwerkt! ‘’Je werkt samen op een heel andere manier, dat doet echt iets voor de teambinding en de samenwerking.’’

De medewerkers zijn ook persoonlijk door de actie beïnvloed. Sommigen denken er serieus over na om vrijwilligerswerk te gaan doen. ‘’Het opent echt je ogen. Vrijwilligerswerk is ongelooflijk dankbaar werk en ik roep iedereen op om mee te doen,’’ aldus een medewerker. “Meedoen aan NLdoet heeft op veel manieren een positief effect. Een win-win-win-win-actie dus’’.