Terug naar het overzicht

Campagne ‘Hoeksche Waard… daar werk je graag!’ van start

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Deze week is een promotiecampagne van start gegaan om het werken in de Hoeksche Waard extra onder de aandacht te brengen. Stichting Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven Hoeksche Waard (SOB-HW) wil jongeren in de Hoeksche Waard bewustmaken van de kansen en mogelijkheden om bij lokale bedrijven en organisaties carrière te maken.

Echte verhalen

Op onder meer abri’s en driehoeksborden in de dorpen verschijnen verschillende portretten van jongeren die hun loopbaan in de Hoeksche Waard zijn gestart. Via een QR code op de poster kunnen geïnteresseerden het praktijkverhaal van de persoon lezen op de website www.werkenenlerenhw.nl. Ook via sociale media worden deze echte verhalen uit de Hoeksche Waard gepromoot. Wethouder Paul Boogaard (economie): “Binnen de Hoeksche Waard zijn volop mogelijkheden om een leerwerktraject te volgen of om fulltime aan de slag te gaan. Er is een groot en divers aanbod van aansprekende werkgevers. Doordat dit aanbod bij jongeren vaak onbekend is, gaan zij aan de slag bij bedrijven buiten het eiland. Door de lokale mogelijkheden via deze campagne onder de aandacht te brengen, hopen we dat meer jongeren in de Hoeksche Waard blijven.”

Uitgebreid platform

In de stichting Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven Hoeksche Waard (SOB-HW) werkt gemeente Hoeksche Waard al langer samen met partners uit het lokale bedrijfsleven en het onderwijs. Sinds anderhalf jaar onderhoudt de stichting de website www.werkenenlerenhw.nl waarop Hoeksche Waardse vacatures, stageplaatsen en verschillende vormen van beroepsoriëntatie worden aangeboden. Bezoekers van de website vinden er ook meer praktijkverhalen van jongeren die in de Hoeksche Waard hun loopbaan zijn gestart. Hierdoor herkennen jongeren zich sneller en ervaren zij dat er ook voor hen zelf kansen in de Hoeksche Waard liggen.

Hoeksche Inspiratiedag

De campagne is een opmaat naar de allereerste editie van de Hoeksche Inspiratiedagen die SOB-HW organiseert. Op zaterdag 8 oktober kunnen scholieren, werkzoekenden en andere geïnteresseerden bij ruim 20 bedrijven op De Bosschen in Oud-Beijerland letterlijk een kijkje binnen nemen. Op die manier presenteren de deelnemende bedrijven zich op een laagdrempelige wijze en kunnen scholieren en werkzoekenden inspiratie opdoen voor een volgende stap in hun loopbaan.