AllinPlast en HWwerkt!: een jarenlange samenwerking

HWwerkt! helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan passend werk en biedt werkgevers helpende handen. Eén van de werkgevers waar ze al jaren voor werken is AllinPlast. Hoe is die samenwerking ontstaan? Dat vertellen Henk-Jan Nijenhuis, bedrijfsleider bij AllinPlast en Sandra de Koning, bedrijfsleider bij HWwerkt! in dit artikel.

Wat is AllinPlast voor bedrijf?

AllinPlast is een professionele spuitgieterij. Ze zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van een gevarieerd aanbod kunststof producten en onderdelen, zoals armaturen en koppelstukken, maar ook ‘zichtproducten’. Denk aan het kunststof onderdeel/ knopje van de iconische pasjeshouder van Secrid en een koffiebonenhouder voor professionele koffiemachines.

Hoe kwam AllinPlast bij HWwerkt! terecht?

Zo’n 8 jaar geleden kreeg AllinPlast een grote opdracht binnen van Secrid, waarvoor ze heel snel de productielijn moesten uitbreiden. Dat betekende ook dat ze veel nieuwe vacatures in moesten vullen hadden én dat was niet gemakkelijk. ‘’Ik had inmiddels een paar slapelozen nachten achter de rug, toen mijn oog viel op een artikel in het Kompas over HWwerkt! Ik kende HWwerkt! wel van naam, maar ik wist niet dat je bij hen ook met opdrachten aan kunt kloppen,’’ aldus Henk-Jan. ‘’Ik was dan ook heel verrast na mijn gesprek met Sandra, dat ze bij HWwerkt! meteen voor ons aan de slag konden!”

Hoe heeft HWwerkt! geholpen?

De werknemers van de werkplaats zorgden ervoor dat de pasjeshouders werden gemonteerd en verpakt. Voor de werknemers van HWwerkt! waren de werkzaamheden snel en gemakkelijk uit te voeren. ‘’Een deel van de werkzaamheden van AllinPlast bestaat uit het assembleren en verpakken van producten. Dit soort repeterende werkzaamheden zijn zeer geschikt voor mensen met een arbeidsbeperking,’’ geeft Sandra aan. ‘’In het begin was ik wel een beetje huiverig of de werkplaats van HWwerkt! professioneel genoeg was en dezelfde kwaliteit kon bieden die wij gewend waren.’’ geeft Henk-Jan toe. ‘’Ik ben een paar keer zelf gaan kijken, en was al snel gerustgesteld. Er is goede begeleiding op de werkplaats, waardoor ik zonder zorgen mijn productie kon uitbesteden.” Aldus Henk-Jan.

Wat was (en is) het resultaat van de samenwerking?

Henk-Jan was zeer positief over het resultaat. “Doordat HWwerkt! razendsnel op onze vraag kon inspringen, hebben we zonder vertraging aan de vraag van Secrid kunnen voldoen. Zonder dat ik er veel omkijken naar had.’’ Ook vindt hij het fantastisch om te zien met hoeveel plezier de werknemers aan het werk zijn op de werkplaats. “Ik kom regelmatig langs in de werkplaats en word altijd enthousiast begroet. Dat is geweldig!” Dat contact is volgens Sandra ontzettend waardevol. “Daardoor weten de werknemers voor wie ze aan het werk zijn. Ze voelen zich echt onderdeel van het bedrijf en dat zorgt voor betrokken medewerkers. Bij AllinPlast werken toppers die het beste in onze mensen naar boven halen.”

De samenwerking beviel zelfs zo goed, dat AllinPlast tegenwoordig een deel van hun productieproces standaard aan HWwerkt! uitbesteed. ‘’En als er een spoedaanvraag is, springen wij daar ook op in,’’ geeft Sandra aan. Naast de werkzaamheden in de werkplaats, werken er ook twee mensen op detacheringsbasis bij AllinPlast. ‘’Het is fijn dat ik uit de brand geholpen word, maar ik zie nu ook van dichtbij hoe waardevol het is dat ook mensen die niet zo makkelijk aan het werk kunnen, toch kansen krijgen.” Aldus Henk-Jan.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van HWwerkt! voor jouw bedrijf? Kijk op de website voor meer informatie.